28 Nisan 2010 Çarşamba

FIRINDA ISPANAK GRATEN


Dikkatlice yıkanan ıspanaklar iri şekilde doğranır, ateşte çok az sıvı yağ ve çok az tuz ile sotelenir. kendi suyu ile iyice pişmesi sağlanır. Suyunun hiç kalmaması gerekir. Suyunu bırakan ıspanak görüntü ve lezzet olarak grateni bozar.
Fırın kabının içine döşenen ıspanak kenara alınır ve diğer tarafta beşamel sos pişirilir. (Klasik beşamel sos tarifi: İki kaşık tereyağına üç kaşık un kavrulur ve azar azar eklenenen süt eşliğinde hızlıca karıştırılır.İstenilen kıvama gelince ateşten alınır. Tuz ve karabiber eklenir.)
Bu sos ıspanak üzerine yayılır. Üzerine bol kaşar rendelenir. Takriben 200 derecede fırınlanması yetecektir.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder