Yaşam keyfi için küçük fakat renkli detaylara, bir fincan kahve eşliğinde bir göz atın...
28 Nisan 2010 Çarşamba
FIRINDA ISPANAK GRATEN
Dikkatlice yıkanan ıspanaklar iri şekilde doğranır, ateşte çok az sıvı yağ ve çok az tuz ile sotelenir. kendi suyu ile iyice pişmesi sağlanır. Suyunun hiç kalmaması gerekir. Suyunu bırakan ıspanak görüntü ve lezzet olarak grateni bozar.
Fırın kabının içine döşenen ıspanak kenara alınır ve diğer tarafta beşamel sos pişirilir. (Klasik beşamel sos tarifi: İki kaşık tereyağına üç kaşık un kavrulur ve azar azar eklenenen süt eşliğinde hızlıca karıştırılır.İstenilen kıvama gelince ateşten alınır. Tuz ve karabiber eklenir.)
Bu sos ıspanak üzerine yayılır. Üzerine bol kaşar rendelenir. Takriben 200 derecede fırınlanması yetecektir.
Kaydol:
Kayıt Yorumları (Atom)
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder