3 Eylül 2010 Cuma

Muhteşem çikolata mus-Fransız chocolate mousse

220 gram bitter çikolata, 2 yemek kaşığı su ile benmari usulü eritilir. Pürüzsüz bir kıvam sağlanınca ateşten alınır ve içine bir buçuk yemek kaşığı tereyağ eklenir.
Diğer tarafta dört adet yumurta sarısı krema kıvamı alana dek takriben 5 dakika mikserle çırpılır. Düşük devire geçilip bu esnada çikolata da eklenir.
Ayrı bir kapta 100 ml çiğ krema mikserle sertleştirilir ve çikolatalı karışıma eklenir.
Temiz ve kuru bir metal kapta dört yumurta akı önce düşük ayarda daha sonra yüksek ayarda sertleşip şekil tutana dek çırpılır. İçine 3 yemek kaşığı toz şeker eklenir.Bu karışım da çikolatalı karışıma eklenerek mus tamamlanır. Servis kaselerine paylaştırılarak muhakkak en az 4-5 saat buzdolabında tutulur.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder