Bu salata için özellikle yarım kilo kadar çanakkale domatesi öneriliyor...Eğer yoksa muhakkak tatlı lezzette domates olmalı...Domateslerin kabuğu soyuluyor ve küp küp doğranıyor...İki salatalık alınıyor, kabukları soyulup halka halka doğranıyor. Bir büyük kırmızı soğan alınıyor ve halka halka doğranıyor ve salata kasesi içinde tuz ile ovularak yumuşatılıyor. Kırmızı ve sarı etli biberler şerit şerit kesilerek hazırlanıyor. Hepsi birbirine karıştırılıyor ve siyah zeytin taneleri atılıyor.
Salatanın sosunda lezzet gizli...Aroması kuvvetli bir zeytinyağını salata sosu kabına dökün. Biraz balzamik sirke, ondan daha fazla da nar ekşisi ekleyin. Üzerine tabasconun klasik acı sosunu, ve yine tabasconun jalepano yeşil biber sounu ekleyin. Son olarak ta iki çorba kaşığı klasik dijon hardalı ekleyin. Karıştırın ve salataya ilave edin. Sos malzemelerinin kendi damak zevkinize göre az veya çok oranlarda ayarlanmasının daha doğru olacağını belirtmekte fayda var. Bol keyifler...
yazı için teşekkürler...
YanıtlaSil