Yaşam keyfi için küçük fakat renkli detaylara, bir fincan kahve eşliğinde bir göz atın...
10 Haziran 2010 Perşembe
Kusursuz Türk Kahvesi nasıl yapılır?
Türk kahvesi yapmak için doğru gereçlere sahip olmak, başlangıç noktanız olmalıdır. Bildiğimiz klasik cezve, uygun bir kahve fincanı, musluk suyu harici iyi su hazırlanır. Kahve değirmeni, aslında en uygun öğütme yöntemidir ve elektrikli öğütücülerle dahi çekilemeyen incelikte öğütüm sağlar.Mümkünse bu şekilde hazırlanmak en iyisidir. Cezvenin içerisine her fincan kahve için bir fincan su konur ve her fincan kahve için 1 çaykaşığı kahve ve 1 çaykaşığı şeker konur. İyice karıştırın, cezveyi kısık ateşe yerleştirin ve yavaşça kaynama derecesine getirin. Kaynamaya başlayınca üstte oluşan köpüğü fincanlara dağıtın, yeniden kaynatın ve kalanı fincanlara dağıtın. İyi yapılmış bir Türk kahvesinin üstü köpükle kaplı olur. Kahvenin köpüklü olması için doğru boyutta cezve seçilmesi gereklidir.
Kaydol:
Kayıt Yorumları (Atom)
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder