Yaşam keyfi için küçük fakat renkli detaylara, bir fincan kahve eşliğinde bir göz atın...
29 Mayıs 2010 Cumartesi
AVUSTURYA KEKİ
6 yumurtanın sarısı ile 110 gram toz şeker (3/4 su bardağına tekabül ediyor) çırpılır.175 gram tereyağ ve 3 adet kare bitter çikolata eritilir.Erir erimez sıcakken yumurtalı karışım hızla karıştırarak içine ilave edilir.
Diğer tarafta 6 yumurtanın bu kez akları 4 yemek kaşığı toz şeker ile kar haline getirilir.Çikolatalı karışıma karıştırılır ve en son 3 yemek kaşığı dr ötker pandisyanya unu ilave edilir.
170 derecede pişirilir.Servis yaparken pudra şekeri serpilir ve yanına vanilyalı dondurma konur.
Püf noktası : fırından alırken çok sert olmamasına dikkat edelim zira dışarıya alınınca ve soğudukça sertleşen bir yapısı olduğu için,eğer çok tutulursa sonuç alınamayabilir.
Kaydol:
Kayıt Yorumları (Atom)
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder