29 Mayıs 2010 Cumartesi

AVUSTURYA KEKİ


6 yumurtanın sarısı ile 110 gram toz şeker (3/4 su bardağına tekabül ediyor) çırpılır.175 gram tereyağ ve 3 adet kare bitter çikolata eritilir.Erir erimez sıcakken yumurtalı karışım hızla karıştırarak içine ilave edilir.

Diğer tarafta 6 yumurtanın bu kez akları 4 yemek kaşığı toz şeker ile kar haline getirilir.Çikolatalı karışıma karıştırılır ve en son 3 yemek kaşığı dr ötker pandisyanya unu ilave edilir.

170 derecede pişirilir.Servis yaparken pudra şekeri serpilir ve yanına vanilyalı dondurma konur.

Püf noktası : fırından alırken çok sert olmamasına dikkat edelim zira dışarıya alınınca ve soğudukça sertleşen bir yapısı olduğu için,eğer çok tutulursa sonuç alınamayabilir.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder