29 Mayıs 2010 Cumartesi

Riviera soslu linguini


Spagetti makarnanın yassı haline linguini deniyor.Daha da enli ve yassı olursa fettuccine olarak adlandırılıyor. Literatürdeki gerçek isimleri ile isimlendirilen makarnalar, önceki senelerde bazı restoran menülerinde yabancı ve karmaşık gibi gözükse de, aralarında varolan kesim farklılıkları ve bilindik tipleri artık iyiden iyiye yaşamımıza yerleşti...

2 çorba kaşığı tereyağı tavada eritilir. İçine 2 çorba kaşığı un ilave edilir. 500 ml. Süt eklenir. Bir çay kaşığı tuz ve bir fiske karabiber eklenerek karıştırılır. Koyulaşmaya başlayınca içine 50 gram çiğ krema, yarım su bardağı haşlanmış bezelye ve bir adet haşlanarak tiftiklenmiş göğüs tavuk ilave edilir. Temizlenmiş ve ince ince dilimlenmiş mantar ilavesi ile tamamlanan sos ateşten alınır ve haşlanarak hazırlanmış linguini tip makarna ile karıştırılarak maydanoz süslemesi ile servis yapılır.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder