11 Ağustos 2011 Perşembe

TATLI PATATES VE ENGİNAR SALATASI

Tatlı patateslerin kabuğunu soyun ce küp şeklinde doğrayın. Küpler çok küçük olmasın.
Körpe enginar konservesini açın ve su altında yıkayarak süzün.
Bir diş sarımsağı ezin. 4 dal taze fesleğen ve 4 dal tarhunu iyice doğrayın. Patates ve enginarlara karıştırdıktan sonra sızma zeytinyağı, tuz ve karabiber ile lezzetlendirin. Bu karışımı bir fırın tepsisine yayın ve 180 derecede fırınlayın.Sebzeler yumuşasın ve üstleri renklensin.
Pişen sebzeleri salata haline getirmek için, önce bir tabağın alt kısmına roka yayın. Rokanın üzerine fırınlanmış sebzelerinizi tanzim edin. üzerine rende parmesan peynir, gevrek yufkalar ve fesleğen dalları koyun.
Servis anında üzerine nar ekşisi veya sumak ekşisi gezdirin.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder