18 Ocak 2010 Pazartesi

CHİCKEN MARENGO


- Parçalara bölünmüş halde hazırlanmış tavuk parçaları 1 kilo ağırlığında
- 250 ml. Tavuk suyu
- 3 orta boy sarımsak ezilmiş olarak
- 150 gram mantar
- 25 gram tuzsuz tereyağ
- Üç yemek kaşığı sızma zeytinyağ
- Bir orta boy kuru soğan
- Bir adet doğranmış havuç
- İki yemek kaşığı doğranmış maydonoz
- 150 ml sek beyaz şarap
- 2 yemek kaşığı un
- Tuz ve karabiber
YAPILIŞI
Tencerede tereyağ ve 2 yemek kaşığı zeytinyağ ısıtılıp içine ezilmiş sarımsak eklenir.Suyunu çektikten sonra soğan, havuç ve bir kısım maydonoz eklenerek pişirilir ve bir kenara ayrılır.

Tavada 1 yemek kaşığı sızma zeytinyağ kızdırılır.İri parçalar halinde hazırlanmış tavuklar kızmış lan zeytinyağına atılarak pembeleşene kadar 15 dakika kızartılır ve bu halde sebzelerin olduğu tancereye aktarılır.

Tavada sıvaşıp kalan zeytinyağ ateşe konur ve üzerine beyaz şarap eklenir.Alkolün uçması için 3 dakika demlendirilir.Takiben hafif tavuk suyu ile seyreltilmiş olan un ve son olarakta tavuk suyunun tamamı eklenerek kıvamlı bir sos yapılır.

En son aşamada, hazırlanmış olan bu sos, sebze ve tavuk karışımının üzerine dökülür ve tencerenin ağzı çok az aralık kalacak şekilde orta ateşte 20 dakika pişirilir.

Sunum esnasında kıyılmış maydonozlar serpilir.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder