4 Ocak 2010 Pazartesi

ÇİN BÖREĞİ


Bir wog içinde mısırözü yağı ısıtılır.Sarımsak,ince şeritler haline getirilmiş havuç,çarliston biber,sıcak sudan geçirilmiş ince bulgur,ince şerit şeklinde taze soğanlar,soya filizi,mantar,soya sosu ilave edilerek sotelenir.İnmesine yakın üzerine 1 yemek kaşığı mısır nişastası serpilir.Ateşten alınca 1 yumurta kırılır ve hızla karıştırarak harç tamamlanır.

Hazır yufkaya kalın ve gevşek sigara böreği sarar gibi form vererek hazırlanır ve önce çırpılmış yumurtaya sonra galeta ununa batırılarak kızgın yağda kızartılır.

İç harcına, önceden kavrulmuş kıyma da arzuya göre eklenebilir.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder