Yaşam keyfi için küçük fakat renkli detaylara, bir fincan kahve eşliğinde bir göz atın...
17 Ocak 2010 Pazar
PORTAKALLI KEK
3 yumurtanın sarı ve beyazları ayrılır. Sarıları,7 yemek kaşığı toz şeker ile çırpılır. Ayrı bir kapta akları mikserle çırpılarak kar haline getirilir.İki karışım birbirine tahta kaşıkla yavaş yavaş karıştırılır. 7 yemek kaşığı un ve bir paket kabartma tozu elekten elenerek karışıma karıştırılır. 1 portakalın suyu ve kabuğunun rendesi de eklenir.Yağlanmış bir kek kalıbında önceden ısıtılmış fırında 180 derecede pişirilir.
Fırından çıktıktan sonra üzerine sosu dökülür.Sos önceden pişirilerek hazır bekletilir.1 paket çiğ krema,1 adet portakal kabuğu rendesi,5 yemek kaşığı toz şeker ve 2 portakalın suyu sıkılarak ateşte pişirilir.
Etiketler:
armut tatlısı,
hafif yemek,
kahve,
kek,
keyif,
pasta,
portakal,
şeker,
un,
zeytinyağ
Kaydol:
Kayıt Yorumları (Atom)
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder