19 Mart 2012 Pazartesi

BADEMLİ ANANASLI PASTA



Bu hafif yaz pastası için, öncelikle pandispanya hazırlamanız gerekecektir.
Pandispanya pişip soğuduktan sonra ortadan iki parçaya dikkatlice ayırın. Konserve ananas alın. Suyu ile pandispanyayı hafifçe ıslatın. Öte yanda kremayı hazırlayın.
Kreması:
1 paket vanilyalı puding,1 su bardağı süt ile iyice karıştırılarak pişirilir. Pişince içine 1 tane 80 gramlık kare beyaz çikolata atılır ve erimesi sağlanır. Ardından 1 kutu çiğ krema eklenir. Krema bu şekilde hazırdır.Pastanın arasına krema sürülür, ananas dilimleri yerleştirilir ve bolca file badem serpilir. İkinci parça üzerine kapatıldıktan sonra üzeri tamamen krema ile kaplanır ve yine bolca badem veya hindistan cevizi ile süslenir.

Bu pastanın yapımında frambuaz veya vişne de kullanabilirsiniz.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder