30 Mayıs 2010 Pazar

KADINLAR PURO İÇEN ERKEK SEVER,çünkü puro içen erkeğin hayattan zevk aldığını bilir….

Puro içen erkeğin damak tadı gelişmiştir, zevkleri rafinedir. Puro, saklanmasından yakılmasına, satın alınmasından çeşitlerine kadar içimi pek çok adap kuralına bağlı rafine bir içimdir, güç, başarı, tutku, heyecan ve statü simgesidir.
Hiçbir zaman trend takip etmek adına üstün körü tüketilecek bir obje olmamıştır. Eğer puroya yeni başlıyorsanız, puro içicileri arasına kabul görmeniz için, kurallara uymanız gereklidir.
Doğuşu, güneşli ve esmer iklim Karayip Denizi kıyılarında olmuştur.Felsefesi çok farklıdır.Ayırımı, daha tohum halindeyken başlar.Connecticut tohumu veya Küba tohumu olmasının, aradaki lezzet farkına sebep olması gibi… Tütünleri güneş altında olgunlaştırılır, güneş gören ve güneş görmeyen yapraklar ayrı kümelenir, değişik tütünler karıştırılarak harmanlar elde edilir, harmancının mahareti puroya bir basamak daha özellik katar, büyülü bir sarım hikayesini tamamlayarak kullanıma hazır hale gelir…

Küçük ve yuvarlak puro: sigarillos
İnce ve uzun puro: panatella
Kalın ve kısa puro: cigara
İri ve kalın puro: corona

Puroyu koruma: Kaliteli bir puro kutusu, normal bir kutudan çok farklıdır.Satışa sunulan kutu, puroyu uzun süre saklamak için ideal olan kutu değildir, o sadece ürünü size ulaştırmıştır, kullanım esnasında özel kutuda muhafaza edilmeyen puro, kalitesini kaybeder.

Puro yakma: Puronun yakılacak ucuna “ayak”, diğer ucuna “baş” denir. Puro, kısa, canlı ama hiçbir koku yaymayan alevle yakılır. Dev boyuttaki ahşap kibritlerin amacı budur. Alev, puro ucunun bir santimetre altında tutulur ve bundan sonra ağza götürülerek bir nefes alınır. İlk nefeste yaşanan gevşeme ve zevk dalgasının tadı çıkarılır.

Gevşek veya sıkı sarılmış bir puro, zevk değil sıkıntı verir. Çünkü yanışı ile ortaya çıkacak kimyasallar, ağızda acı bir tat bırakır. Puro konusunda iyi bir uzman olmak, bu aşamada kendini gösterir, iyi bir puro içicisi, puroyu daha eline aldığı an, onun sarımı, kalitesi veya tütün grubu hakkında tespitte bulunabilmelidir.

2 yorum:

  1. tebirkler :D sizleri de puro ve puro kültürü konusunda en geniş katılımcı topluluğu purosever.com'da görmek isteriz.

    YanıtlaSil