28 Mayıs 2010 Cuma

CHEESECAKE

2 paket kepekli büsküvi blenderda çok ince çekilir. 2 yemek kaşığı tereyağı eritilir ve büsküvinin üzerine dökülerek iyice karıştırılıp, bastırmak sureti ile sıkıştırılarak kelepçeli kalıbın tabanına döşenir.

Diğer tarafta bir çırpma kabına 2 kutu labne peynir (light olmasın) 8 yumurta, bir su bardağından 2 parmak eksik süzme yoğurt,1 su bardağı toz şeker, yarım çay bardağı buğday nişastası konur ve mikserle çırpılır.Çok yüksek devirde çırpmamak ve karışımı söndürmemek gereklidir.

Diğer tarafta bir kutu çiğ krema mikserle çırpılarak kıvama getirilir ve yumurtalı karışıma yedirilir. Bu karışım artık büsküvili tabanın üzerine dökülmeye hazırdır. Önceden ısıtılmış 130 derecedeki fırına konur ve üzeri pembeleşip krema halindeki karışım sertleşene kadar pişirilir.

Servis yaparken birkaç alternetif olabilir. Bir kare beyaz çikolata eritilip dökülebilir veya taze meyveler dizilebilir. Eğer bu şekil de yapılırsa, üzerine meyveleri mat göstermemesi için tart jölesi hazırlanarak meyvelerin üzeri kaplanmalıdır. Diğer bir alternatif framboaz , çilek gibi bir miktar meyve pudra şekeri ile blendarda çekilerek sos haline gelir ve cheesecakein üzerine dökülür.

Genelde tercih edilen şekilde ise 4 adet mandalinanın suyu sıkılır, 3 yemek kaşığı toz şeker ve 2 yemek kaşığı buğday nişastası ile pişirilir ve rengi çok güzel bir meyve sosu elde edilmiş olur. Cheesecake görüntüsü bu şeklide tamamlanır.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder