28 Mayıs 2010 Cuma

Çilek soslu irmik tatlısı


1 litre süt, yarım çay bardağı portakal suyu, 10 yemek kaşığı irmik ve 10 yemek kaşığı toz şeker, ateşte sürekli karıştırılarak pişirilir.
Kaynamaya başlayınca içine 1 yemek kaşığı portakal kabuğu rendesi atılır. Yarım yemek kaşığı margarin eklenir.
Tatlının konacağı kalıp su ile ıslatılır. İçine karışım dökülür ve oda sıcaklığına gelene dek bir kenarda bırakılır. Daha sonra buzdolabına alınarak en az 2 saat bekletilir. Bu esnada sos yapımına geçilir.

300 gram çilek ve yarım çay bardağı pudra şeker blendarda çekilerek sos kıvamına getirilir ve bardaklardaki tatlının üzerine paylaştırılır. Üzerleri strechlenerek buzdolabında en az 4-5 saat bırakılır ve soğuk tüketilir.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder