31 Mayıs 2010 Pazartesi

TRUFFLE

Truffle, tüm dünyada el yapımı olarak üretilen bir çikolata türüdür.Bu sebeple satış rakamları her zaman yüksektir.
Truffle, aynı zamanda saf çikolatanın krema ile buluşmuş en keyifli halidir, özellikle kahvenin yanına son derece yakışır.
Truffle yapımı için kuvertür çikolata kullanılır. Benmari usulü eritilen çikolatanın içine krema eklenir ve birkaç kez karıştırdıktan sonra kenara alınır. Burada kullanılacak ölçü, çikolatanın yarısı kadar kremadır. Yani örnek olarak 400 gramlık bir çikolata için 200 gram çiğ krema kullanılmalıdır.
Isıdan alındıktan sonra, parlaklık sağlaması için yarım yemek kaşığı tereyağı ve 2-3yemek kaşığı sherry (veya tatlı sınıfından herhangi bir likör) eklenir ve homojen hale getirildikten sonra kenarda soğuması için bırakılır.
Üzeri kapatılan karışım minimum 4 saat, ideal olarak bir gece bozdolabında bırakılır.
Daha sonra elle minik parçalar kopartılarak bol kakaoya bulanır.
Elle çok fazla temas etmemek gerekir çünkü çikolata hemen erimeye başlar.Ayrıca orjinali, minik çikolata toplarının çok fazla şekillendirilmeden, doğal halinde kalmasıdır.
Servis zamanına kadar üzeri örtülerek buzdolabında tutulması gerekir.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder