6 Mayıs 2015 Çarşamba

ÇİLEKLİ FRANSIZ TATLISI


Yaz gelince serin tatlılar isteniyor. Kırmızı meyveler bence yaz mevsimine ve beyaz kremalı tatlılara çok yakışıyor. Fransızlar genellikle milföy hamurunu ve benzeri katlı malzemeleri tatlılarda sıklıkla kullanır. Bu tatlı da pratik ve sunumu çok şık oluyor.

1 kilo sütün içine bir nescafe fincanı şeker ekleyin. 4 dolu yemek kaşığı un, bir paket vanilye ve 3 yumurtayı çırpma teli ile iyice yedirdikten sonra ateşe koyun ve muhallebi kıvamına gelene dek pişirin. Sürekli karışsın, dibi tutmasın.

Soğuduktan sonra (hatta bir gece üzeri kapatılmış olarak buzdolabında kaldıktan sonra) bir paket krema eklenir ve mikserle çırpılır.

Yağlı kağıt serilmiş fırın tepsisi üzerine oda sıcaklığına getirilmiş 5 tane kare milföy hamuru konur ve önceden hafif ısıtılmış 200 derecedeki fırına sürülür. Üzeri kahve rengi olmaya başlayıp piştiği anlaşıldıktan sonra fırın kapatılır.

Genellikle ayaklı cam kapta sunulması zarif olan bu tatlıda muhallebi kaseye konarak araya elle kırılan milföyler serpiştirilir. Üzerine diğer kat muhallebi de eklenir ve çilekler eklenir. Çilekler bir süre sonra soluklaşmaya başladığı için ben genellikle tart jölesi ile kaplamayı tercih ediyorum. Daha sonra taze nane yaprakları ile de dekore edilebilir.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder