8 Ocak 2012 Pazar

MUHTEŞEM LİMONLU PASTA


3 yumurta
1 su bardağı şeker
yarım paket eritilmiş margarin
1 su bardağı yoğurt
1 limonun kabuk rendesi
1 paket kabartma tozu
2 su bardağı un

Yumurtaları ve şekeri mikserle çırpın. Eritilmiş ve soğutulmuş margarini tahta kaşık ile yavaş hareketlerle ekleyin. Daha sonra yoğurt, limon kabuğu rendesi, un ve kabartma tuzunu eleyerek ekleyin. Yuvarlak kek kalıbını yağlayın ve önceden ısıtılmış 180 derecedeki fırında pişmeye bırakın. Diğer tarafta 1 çay bardağı suyun içine 2 tepeleme tatlı kaşığı nişasta, 1.5 limonun kabuğu ve suyu, 1 yumurta sarısı ve yarım çay bardağı şeker koyun ve kısık ateşte pişirin. Koyulaşsın.Fırından çıkan pastayı ortadan dikkatlice ikiye böldükten sonra bir küçük kap içersinde hazırlamış olduğunuz çiğ krema ve süt karışımı ile ıslatın. Ortasına limon sosu sürdükten sonra dikkatlice monte edin. Üzerine ideal olan bol pudra şekeri serpmektir ancak hayal gücünüze göre hafif krem şanti, limon kabuğu rendesi ve hatta file badem ile de süsleme yapabilirsiniz... 

2 yorum:

  1. tereyag , margarinin muadili olabilir mi? tesekkurler

    YanıtlaSil
  2. Tereyağ, yoğun bir kıvam olduğu için, her tarife uymayabiliyor. Bu tarifte de margarin ile başarı tam sağlanıyor. Tereyağ ile denemedim ancak burada margarin olmasını tavsiye edeceğim.

    YanıtlaSil