Kuşkonmaz, genellikle ilkbaharda mevsimi itibarı ile daha sık görülür. Pişirmesi çok değişik şekillerde yapılabilir.Buharda, kaynayan su içersinde, grill olarak, sotelenerek gibi...Vitamin C ve B6 içerir. Gıda uzmanlarının "super food" olarak isimlendirdiği bir sebzedir..Titanik anılarını anarken, yitip giden yolcuların anısına mönüden kuşkonmaz salatasını gözden geçirelim.

- Ayıklanmış kuşkonmaz
- Derin bir kapta tuz eklenerek kaynama noktasına getirilmiş su
- Yarım çay kaşığı safran
- 2 çay kaşığı kaynar su
- 3 yemek kaşığı şampanya veya beyaz şarap
- 1 yemek kaşığı Dijon hardalı
- Bir çimdik şeker
- 6 yemekkaşığı extra kalite zeytinyağı
- Tuz ve karabiber
- 1/2 tatlı kırmızı biber, sarı biber
- Yeşil salata yaprakları
- Sebze soyacağı ile kuşkonmazları temizleyin, diplerindeki sert kısımları traşlayın..
- Kaynayan suya atın, ezilmesine izin vermeden, kontrol ederek hafif yumuşamasını sağlayın
- Kevgire alın, soğun sudan geçirin, soğuması için kenara bırakın.
- Başka bir kasede 2 yemek kaşığı kaynar suyun içinde erittiğiniz safranı, birkaç dakika bırakın daha sonra üzerine şampanya, şeker ve hardalı ekleyin.Zeytinyağı ilave ederek karıştırın.Tuz ve karabiber ekleyin.
- Kuşkonmazları, şerit şeklinde kesilmiş biberleri ekleyin, hafifçe karıştırın ve vinaigrette sosun her tarafa dağılmasını sağlayın.
- Servis tabağında yeşillikler arasına yerleştirerek sunabilirsiniz.
Titanik'te birinci sınıfta yolculuk yapmakta olanların akşam yemeği giysileri...
-
Titanik sofraları için özel üretilmiş takımlar...
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder