20 Ocak 2013 Pazar

TUZLU PEYNİRLİ TARTOLETLER


250 gram un, 150 gram margarin, 25 gram kaşar peyniri rendesi, 1 yumurta, bir tutam tuz hamur haline getirilir ve yoğurulur. Buzdolabı poşetine konarak buzdolabına kaldırılır. 30 dakika bekletilir.
Daha sonra ele alınan ceviz büyüklüğündeki parçalar yine elle inceltilerek, minik tartolet kalıplarına döşenir.Ortası çukur olarak hazırlanır ve kenar fazlalıkları alınır.
Diğer tarafta içini dolduracak malzeme hazırlanır. Bir tencereye 170 gram su, 85 gram margarin konur ve tuz eklenir. Su kaynamaya başlayınca 125 gram un eklenir. Tahta kaşık ile karıştırılarak 2-3 dakika pişirilir. Hafif soğutulur ve hızlıca hareketlerle karıştırılarak 3 yumurta kırılarak yedirilir. Akabinde 50 gram beyaz peynir, 100 gram kaşar peyniri rendesi, biraz doğranmış maydanoz ve 1 çay kaşığın kekik ilave edilir. Önceden hamur ile döşenen tartoletlerin içine bu karışım doldurulur. Önceden ısıtılmış 200 derecelik fırına konur ve 30 dakika pişirilir.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder