9 Şubat 2013 Cumartesi

KRİSTAL GÜL YAPRAKLARI İLE AŞK PASTASI


1 adet hazır veya ev yapımı kakaolu pandispanya
Pandispanyayı ıslatmak için hafif ılık süt ve krema karışımı
1 paket kakaolu pasta kreması
Yarım bardak süt
Yarım kilo kırık kestane şekeri
50 gram çikolata rendesi
ÇİKOLATALI GANACHE İÇİN
 200 ml krema
100 gram bitter çikolata
100 gram sütlü çikolata
1 kaşık tereyağı
KRİSTAL GÜL YAPRAKLARI İÇİN
1 kırmızı gül
1 pembe gül
1 yumurtanın akı
50 gram şeker

Yuvarlak bir pasta tabağına pandispanyanın yarısını dikkatlice kestikten sonra koyun. Bir kapta, hafif ılıttığınız süt ile çiğ kremayı karıştırarak pandispanyayı ıslatın. Diğer tarafta, soğuk süt ile kakaolu kremayı hazırlayın.Bir kat sürün. Üzerine, ezerek püre yaptığınız kestane kırıklarını sürün.İkinci kat pandispanyayı dikkatlice üzerine yerleştirin.Yine sütlü-kremalı karışımla ıslatın.
Kaplama ganache için, çelik ve küçük bir kabı ocağa ancak kısık bir ateşe yerleştirin. Çikolatayı krema ile birlikte eritmeye başlayın. Ateşten alın ve tereyağı ekleyerek karıştırın. Oda sıcaklığına gelince buzdolabında biraz kıvam almasını bekleyin ve pastanın üzerini kaplayın. Buzdolabına aldığınız pasta hafif sertleşmeye başlayınca üzerini kristal gül yaprakları ile süslemeye başlayın.
(Bunun için önce gül yapraklarını mikserle çırparak kar haline getirdiğiniz yumurta akına sonra da şeker bulayın.Yağlı kağıt serilmiş fırın tepsisine dizin ve 150 derece de sertleşene kadar pişirin.)  








Hiç yorum yok:

Yorum Gönder