2 Aralık 2011 Cuma

PAPATYA ÇAYI


Her bitkinin kendine göre şifalı bir tarafı var. Hatta değişik bitkiler farklı oranlarda bir ara getirilerek mükemmel karışımlar, her derde deva çareler bile üretilebiliyor. Bu, alternatif tıbbın bir kolu, hem de ciddi bir iş. Çünkü amatör çalışmalar kesinlikle zararlı ve ciddi sonuçlara sebep olabiliyor.

Papatya, içlerinde en masum olanlardan...Onu kah "seviyor-sevmiyor" testine tabi tutarız, kah taç yaparız...Papatya çayı içmeyi hiç denediniz mi bilmem. Ancak her derde deva denebilecek papatya çayı, yumuşak lezzeti ile damaklarda harika bir aroma bırakırken, vücuda faydalı etkiler yapıyor ve rahatlatıyor. Mesela bebeklere verilen rahatlatıcı bitkisel çay karışımlarında muhakkak papatya yer alır. veya papatya yağı ile bebeklerin ağrımakta olan karın bölgesi ovulursa, bu bebeğe rahatlık verecektir.
Papatya kaynamış suya atılıp bir kaç dakika bekletilir ise burada elde edilen buharı solumak soğuk algınlığını hemen azaltır, nefes almayı kolaylaştırır.

Kurutulmuş papatyayı suda bir taşım kaynatarak saçlarınıza sürer veya duştan çıkarken en son bu suyu dökerek saçta bırakırsanız kısa sürede sanki saç renginizi hafif açtırmış gibi açık bir renge büründüğünü göreceksiniz. Bu işlemi özellikle güneşe çıkmadan hemen önce yapmak daha etkilidir.
Papatyayı kendiniz toplayıp kurutabilirsiniz. Cam kavanozda uzun süre dayanır veya aktardan hazır alabilirsiniz.
Papatya çayına gelince; papatya çayını porselen demlik ile ve klasik çay demler gibi demleyin. Tabii ki kurutulmuş papatya olmalı. Size vereceği rahatlığı hemen hissedeceksiniz.


Hiç yorum yok:

Yorum Gönder