6 Şubat 2012 Pazartesi

AROMATİK TEREYAĞLAR


Tereyağı, kendi başına yoğun ve muhteşem bir lezzet...Ancak eğer bir lezzet gönüllüsü iseniz, farklı versiyonlarının peşinde koşacaksınız! Örneğin barbeküde hazırlanan sıcak etlerin üzerinde birer dilim aromalı tereyağı koymak, sıcak ekmeklerin yanında soğuk bir kadeh şarap ile atıştırmak gibi...Aslında belirli bir kuralı yok. Mevcut olan pek çok malzeme ile oluşturabilirsiniz. İşte birkaç örnek;
Oda sıcaklığındaki tereyağını bir cam kaba koyun. kıyılmış sarımsak, kıyılmış zeytin ve kırmızı biber ekleyin.Silikon bir spatülle iyice karıştırın. Tezgaha 30 x 30 cm'lik bir yağlı kağıt serin ve karışımı içine koyduktan sonra sucuk şeklinde silindir yapın. Uçlarını kıvırın. Derin dondurucuda veya kısa sürede tüketmeyi düşünüyorsanız normal kısımda katılaşmasını sağlayın. Servis zamanı dilim dilim sunabilirsiniz.
Diğer bir alternatifte ise tamamen yeşiller kullanabilirsiniz: Dereotu, maydanoz, sarımsak gibi. Çok minik kıyılmış bu yeşillikler, tereyağına çok güzel bir yeşil ton verecektir.   
Diğer bir şekilde minik küpler yapılmış kırmızı, yeşil ve sarı biberler kullanılabilir.






Hiç yorum yok:

Yorum Gönder