2 Eylül 2010 Perşembe

Şeftali Tatlısı


Şeftaliler ortadan ikiye bölünür. Çekirdekleri çıkarılır ve çekirdek yuvaları temizlenir. Bir fırın kabına çukur taraf üstte kalacak şekilde yanyana dizilir. Her bir şeftalinin üzerine bir tepeleme yemek kaşığı toz şeker serpilir ve bir su bardağı su fırın kabına ekleir. . Kabın üzeri aliminyum folyo ile kaplanır ve 160 derece fırına konur. Pişme süresi, şeftalilerin yumuşamasına göre ayarlanır çünkü cinsine göre deişkenlik gösterebilir.
Diğer tarafta bir paket krem şanti, bir çay bardağı süt ve iki çorba kaşığı hindistan cevizi ile çırpılır. iyice koyulaşan bu krema, soğutulmuş şeftalilerin ortasına paylaştırılır. Ceviz veya şamfıstığı serpilerek sunulur.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder