29 Ağustos 2010 Pazar

İtalyan bruschetta-Julia Child usulü

İnanılmaz bir lezzet, mükemmel bir başlangıç yemeği...
Davetlerde yemek öncesi aperatif olarak sunulması doğru olan. Ancak lezzet sınır tanımayacağı için, dilediğiniz aşamada mutfaktan ortaya getirip o mis gibi kokusu ile davetlilerinizi büyüleyebilirsiniz.
Yapımında bir kaç farklı yöntem var. Öncelikle baston ekmek dediğimiz uzun ekmekleri dilimler haline getirin. Julia Child bunları bir wogta ısıttığı zeytinyağ ve 2 diş ezilmiş sarımdak ile kahverengi olana kadar kızartır ve kenara alır. Diğer yanda bir kasede taze domatesleri doğrar, muhakkak taze fesleğen, şerit şerit kesilmiş kırmızı ve sarı biberler, tuz ve zeytinyağı ile karıştırıp ekmeklerin üzerine paylaştırır.
Ekmekleri fırında kızartıp, üzerine zeytinyağ gezdirdikten sonra sarımsak süren tarifler de mevcuttur. Domatesli karışımı bu aşamada paylaştırırlar.
Lezzette farklı bir şekil için ise önerim şu olacaktır:
Baston ekmekler hazırlanır. Wogun içersinde zeytinyağğı ve sarımsak hafifçe çevrilir ve ekmeklerin üzerine paylaştırılır. Yağın ve sarımsağın bir kısmı tavada bırakılır. İçersine domatesler, sarı ve kırmızı biber şeritleri, eklenir ve 5 dakika sotelendikten sonra ekmeklerin üzerlerine paylaştırılır.
Bu tarifte istenirse peynirde eklenebilir. Özellikle İtalya'da broschettanın her çeşit sebze, veya somon gibi malzemelerle ve aynı yöntemle hazırlanmış şekilleri de mevcuttur.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder