25 Ağustos 2010 Çarşamba

Süper zevkli sunum sırları...

Çocukken en sevdiğim tatlı jöleydi. Ama yaşım büyüdüğü halde, gerek sade sunulan, gerekse pastaların üzerinde hayal gibi duran jölelere asla hayır diyemiyorum. Özellikle sıcak günlerde en güzel ikram, mevsim meyvelerini jöle ile karıştırıp şekilli kalıplara dökerek sunmak olacaktır. Aslında basit, ama görünüşü ile gayet iştah açıcı olan jölelerin değişik renkleri de bulunabiliyor.
Ananası ortadan keserek, orjinal görünümlü bir tabak haline getirebilirsiniz. İçine koyacağınız karışık meyveler, tablo görüntüsü verir.

Reçel veya marmelat yaptığınız zaman mutfakta harika görünmeleri için kavanozların kapak kenarlarına rengarenk sutaşları bağlayabilirsiniz. Hediye paketi gibi duran kavanozları yakın dostlarınıza hediye olarak vermek te ideal olacaktır. Karpuz, inanılmaz serinletici bir güce sahip..Tabii iyi çıkarsa. Nihayetinde kapalı kutu...
Kürdan veya çöp şiş çubukları, bahçenizden temin edeceğiniz rengarenk çiçekler, üzüm taneleri, veya yaratıcılığınızın elverdiği sınırsız alternatif ile sıradan bir dilim karpuz, mükemmele dönüşecektir.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder