8 Ağustos 2010 Pazar

Bir kitap: Lunch in Paris...Elizabeth Bard




Aceleniz var ve hem hafif hem de lezzetli atıştırmalıklar peşindesiniz...
İşte bu kitap tam size göre.
Birinci alternatif köri soslu tavukla yapılmış salata olabilir.Göğüs tavuk haşlanır ve az tereyağında çevirerek sotelenirken bir miktar krema ve köri ilave edilir.Bol ve çeşitli yeşillikler salata kasesine yerleştirilir, üzerine tavuklar tanzim edilir ve mayonez, salata sosları, hafif bir sızma zeytinyağı veya tercihen worcestershire sos ile tatlandırılır.Yanında muhakkak croissant veya pita ekmeği bulunur.

İkinci seçenek makarna salataları olabilir.İsteğe göre makarnaların farfalle, fusilli, penne, rotelle veya shells (minik midye kabuğu) şeklinde olanlarından faydalanılır. Bol suda hafif tuz ve sıvı yağ ilavesi ile paket üzerindeki talimata göre pişirilen makarna süzülür ve yarım su bardağı soğuk su üzerinde gezdirilerek kenara alınır.Diğer tarafta bezelye, havuç, mısır gibi isteğe göre küçük küçük kesilerek önceden hazırlanmış haşlanmış sebzeler, bol mayonez, süzme yoğurt ve tuz ile makarnaya ilave edilir.Bon Appetit!!

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder