22 Aralık 2010 Çarşamba

YENİ YIL DAVETLERİNE SUNUM SIRLARI...

Peynir tabağı hazırlayın, şarapla mükemmel olacaktır. Damak zevkinize hitap eden uyumlu her unsuru servis tabağında düzenleyebilir veya garnitür olarak kullanabilirsiniz. Esas itibarı ile olması gerekenler, peynir servisi için özel bir servis tabağı ve ekinde kişiye özel küçük tabakları, peynir servis bıçağı, üzüm ve benzeri meyve, zeytin, kraker ve minimum üç çeşit farklı aromada peynirdir.
Peynir tabağı, bir akşam yemeği davetinden önce veya bir parti esnasında servis edilir. Ülkelerin keçi, inek ve koyun gibi bir çok sütten elde ederek farklı kombinasyonlara getirdikleri yüzlerce peynir çeşidi mevcuttur. Ancak genel olarak aromalarına göre sınıflandırılırlar. Mesela yumuşak kategorisinde taze keçi peyniri vardır. Orta aromada brie peyniri yer alırken, orta yoğunlukta gruyera ve sert aromada mimolette vardır.
Ülkemizde bu peynirlerin bir çoğu marketlerde veya geniş ürün yelpazesi olan şarküterilerde rahatlıkla bulunmaktadır. Günlük kullanımda ise eski kaşarı, keçi peynirini veya kars grayerini kullanabilirsiniz.



Yeni yılı karşılarken kırmızı rengi doya doya kullanın...Kırmızı renk demek, cesarettir, iddialı olmaktır...Sofranızda kırmızı tema kullanın. Minik bir peçete halkasında ışıltınız olsun, özeniniz, kullandığınız bütün malzemelerde belli olsun...







Davetlerde klasik çizginin en belirgin Türk yemeği dolmadır. Ve gerçekten de olmazsa olmaz bir yeri vardır. Bu arada bahsettiğimiz dolma, ezilmemiş, kurumamış, mükemmel kıvamda tutturulmuş bir dolmadır.Yanında kırma zeytin, biraz yoğurt sos sunun...Akdeniz kokusu sofraya gelsin...

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder