22 Aralık 2010 Çarşamba

YENİ YILI KARŞILARKEN DAVET SOFRALARI...

SOMON KANAPELERİ: Blini hamuru hazırlanarak somon füme, krem peyniri (veya çiğ krema), dereotu ve kapari ile tamamlanır. Blini hazırlamak zaman alacaksa, şarküterilerde paketli olarak satılan kokteyl yuvarlakları ile daha kısa sürede aynı görüntüyü yakalamak mümkündür.
SOMON PANE VE TARATOR SOS: Fileto halinde ayıklanarak hazırlatılmış somon balığı mutfakta tekrardan gözden geçirilerek mutfak cımbızı ile her kılçığı özenle temizlenir, hazırlanır.
Somon balığı kare veya ince uzun şeritler halinde isteğe bağlı olarak kesilir. Önce una, sonra çırpılmış yumurtaya daha sonra da galeta ununa batırılır ve kızgın yağda kızartılır. Yanında tarator sos ile ikram edilir.

TARATOR SOS: Bir su bardağı süzme yoğurt, iki diş sarımsak, yarım dilim ufalanmış kuru ekmek, bir fincan iri dövülmüş ceviz, az miktarda, ince kıyılmış dereotu

DENİZ ÜRÜNLERİ SALATASI: Hafif haşlanmış karides, tane midye, kalamar, ufak doğranmış ahtapot ve surimi hazırlanır.
Paket içinde satılan maskolin salata ve bir adet ayrıca göbek salata yıkanır, bölünür, içine ince kıyılmış roka, taze soğan ve hazırlanmış olan deniz mahsulleri eklenir.
Ayrı bir kasede balzamik sirke, zeytinyağ, limon suyu, az hardal ve tuz karıştırılarak salatanın sosu hazırlanır ve kasedeki karışıma yavaşça eklenir. İri taneli çekilmiş karabiber de az miktarda serpilebilir.

Not: Karides, tavada ve tereyağ eklenerek sürekli çevrilmek sureti ile az miktarda sotelenebilir, bu da arzuya bağlıdır.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder