19 Nisan 2010 Pazartesi

ÇİLEKLİ ŞARLOT


2 paket özel tremisul büsküvisi lazım.Büyük marketlerde bulunuyor.
20 cm’lik kelepçeli kalıp alınır.İçi yağlı kağıtla kaplanır.
Taban ve kenarlar dik dik olmak sureti ile, şekerli su ile ıslatılmış olan bu özel büsküvilerle kaplanır.
Bir kapta şeker şurubu hazırlanır.Yani üçte bir su bardağı şeker,dörtte bir su bardağı su ve yarım paket vanilya ateşte kaynama noktasına getirilir.Vanilya ateş kapandıktan sonra eklenmelidir.
Diğer tarafta pastacı kreması hazırlanır:1 buçuk yemek kaşığı un, bir buçuk yemek kaşığı mısır nişastası ve 3 yemek kaşığı şeker ve 3 yumurtanın sarısı çırpılır.Önce ısıtılmış, sonra ılıtılmış 1 su bardağı süt azar azar eklenerek çırpmaya devam edilir.
Bu şekilde ateşe alınıp devamlı karıştırılarak pişirilir.yarım paket vanilye katılır.Hafif soğuyunca 1 su bardağı çiğ krema, 1 yemek kaşığı şeker eklenir ve mikserle pürüzsüz kıvama getirilir.
Önceden hazırlanan şeker şerbeti içine bir muz dilimlenir ve şekerle iyice kaplandıktan sonra kevgirle kenara alınır. Kalan şeker şurubu ile tüm büsküviler ıslatılır.Çileklerin (veya frambuaz da çok yakışıyor)bir miktarı 1 yemek kaşığı şeker ile blenderda püre yapılır ve tabana yaydırılır.Üzerine pastacı kremasının yarısı yayılır.Üzerine çilek dizilir.Yine pastacı kreması yayılır.Üzerine ıslatılarak hazırlanmış büsküviler dizilir.şeker şurubu ile ıslatılır.Yine krema + muzlar + krema ile sıralama bitirilir.En üste kalan çilekler ve tart jölesi uygulanarak tamamlanır.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder