19 Nisan 2010 Pazartesi

TAHİNLİ BÜSKÜVİ


-250 gram margarin ve tereyağ karışımı(oda sıcaklığında) veya sadece tereyağ da çok güzel oluyor.
-1 bardak toz şeker
-1 bardak tahin
-1 bardak çok iyi dövülmüş ceviz
-1 yumurta
-aldığı kadar un.(yumuşak hamur)
-vanilya

Yoğrulur,rulo yapılır,streche sarılır ve derin dondurucuya kaldırılır. Fırına koyarken yuvarlak yuvarlak kesilir ve yumurta akına batırılır.Üzerine fındık serpilir.180 derece ve önceden ısıtılmış fırına konur. Pişme süresi iyi ayarlanmalıdır. Çok fazla fırında kalmamalıdır. Bu tip hamurlar, dışarı çıkartıldıkları zaman da sertleşmeye devam ettikleri için, keyif vermeyecek kadar sert olursa başarısız olur.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder