19 Nisan 2010 Pazartesi

ELMALI PAY


150 gram yumuşak margarin, 1 paket kabartma tozu, 1 yemek kaşığı şeker 3 yemek kaşığı yoğurt ve aldığı kadar un ile çok sert olmayan hamur yapılır ve 15 dakika dinlenmeye bırakılır.

2 tane elma rendelenir.1 su bardağı şeker,ben ceviz çok yakıştırıyorum, 1 yumurta karıştırılır ve hamur 2 bezeye ayrılır,tart kalıbına birinci hamur döşenir. Ortasına harç konur,üzeri dekoratif olarak kafes kafes yapılabilir.Veya tek kat ve yekpare olarak ikinci hamur kapatılır. Bu arada tepsinin yağlanmış olması gereklidir.Üzerine çatalla delik açılır 175 derecede üzeri pembeleşene kadar pişirilir.

Çıkınca tel süzgeçten bol pudra şekeri serperek ikram edilir.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder