28 Nisan 2010 Çarşamba

LİMONLU TATLI


Bir pişirme kabına 3 su bardağı su konur. Bir çorba kaşığı margarin, bir su bardağı süt, 4 çorba kaşığı buğday nişastası, 2 adet limonun rendelenmiş kabukları ve suları, 15 çorba kaşığı toz şeker eklenerek orta ısıda pişirilir. Koyulaşmasını takiben ateşten alınır ve bir paket vanilya ve 2 adet yumurta sarısı hızlıca karıştırılarak karışıma yedirilir.
Bir kapta su ve süt karışımı hazırlanır. Mümkünse tremusuller için kullandığımız italyan büsküvilerinin bir paketi veya klasik petit beurre büsküvinin bir paketi bizim için yeterlidir. Süt ve sudan oluşan karışıma batırılan büsküviler (çok tutulmamalıdır,bir anda parçalanıyor), limonlu muhallebi ile cam bir kaba döşenir.(Muhallebi,üzerine bir sıra büsküvi,sonra tekrar muhallebi şeklinde).Üzeri strechlenir ve buzdolabında 2-3 saat soğutulur.
İçindeki limon aroması, yaz günlerinde son derece ferahlatıcı bir lezzet bırakacaktır.
Üzerine hindistan cevizi, ceviz ve taze nane yaprakları gibi süslemeler de yapılabilir.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder