1 Haziran 2010 Salı

KREM KARAMEL


Yarım kilo süt
1 su bardağı toz şeker
1 paket vanilya
5 yumurta

Şekerin 4 çorba kaşığını ayrılır.Geri kalanı çelik bir tencereye konur.Üzerine 1 çay bardağı su eklenir ve şeker yakılarak kahverengi karamel haline getirilir. Önce katılaşacak sonra hoş bir koku çıkararak karamelize olacaktır.Tam karamel olunca (fazla yakılmaz, acılaşır),içine 3 çorba kaşığı kaynar su eklenir.krem karamelin konacağı kaplar bununla sıvanarak hazırlanır.

Diğer tarafta süt bir tencerede kaynatılır ve ardından ılıtılır.

Diğer tarafta 2 yumurtanın beyazı kenara ayırılır ve kalan yumurtalar (toplam 5 sarı ve 3 beyaz olacak) şeker (4 çorba kaşığı) ve vanilya ile beraber çırpılır.Bu esnada ılık sütü de yavaş yavaş dökerek yedirilir.Bu karışımı kaplara paylaştırılır.Veya tek tek kaplar yerine fırına dayanıklı tek bir kap ta kullanılabilir.

Isıya dayanıklı ve krem karamel karışımını koymuş olduğumuz kaptan biraz daha büyük başka bir kabın içi su doldurulur,bunun içine krem karamel karışımını koyduğumuz kap veya kaplar yerleştirilir.Dikkat edilecek husus,içine su kaçacak şekilde taşmamasıdır.Önceden ısıtılmış 170 derecelik fırında pişirilir.Krema sertleşip üstü renk değiştirince pişmiş demektir.

Kalıpların kenarlarını bıçakla hafifçe gevşeterek ters çevirilir.
Soğuk servisi gerekir.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder