20 Haziran 2010 Pazar

Avocado prawns-karidesli avokado


Bir kaç şekilde hazırlanabilir. İlk şekilde avokadonun kabuğu dikkatlice soyulur ve ortadan iki parçaya kesilir. Gevrek yeşillikler servis tabağına alınır ve üzerine çekirdek yuvası yukarıda kalacak şekilde avokado yerleştirilir. Diğer yanda dondurulmuş karides kullanılacaksa buzu çözülerek hazırlanır. Ev yapımı mayonez, ketçap, tuz, karabiber, birkaç damla tabasco ve worcestershire sos bir kapta karıştırılır ve elde edilen pembe sos karideslere karıştırılır. Servis tabağındaki avokadonun içine doldurulur. Çok az zeytinyağı damlaları, belki biraz balzamik sirke ile dekor yapılır. Karidesli avokadonun sunumu dünya mutfaklarında ayaklı kadeh içinde yapılmaktadır.

Diğer şekilde ise karidesler yine aynı sos ile hazırlanır ancak avokado dilimlere bölünerek kat kat salata da oluşturulabilir.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder