21 Kasım 2010 Pazar

KERAMİK, COUNTRY TARZI SOFRALARDA DOĞAL TEMA VE SIMSICACIK DOST SOFRALARI...

Sofralarda keramik eşyalar kullanmaya eskiden beri bayılırım...Country mutfaklarda sıklıkla rastlanan bu malzeme, hem sıcak bir hava yansıtmakta hem de konsept aynı olmak kaydı ile, takım olmayan ve birbirinden farklı motiflerde kombine müsaade edecek kadar kullanımı pratik...Özellikle hayvan, bitki gibi işlemelere daha sıklıkla rastlanmakta. Bu kez kuzey ülkelerinde sıklıkla rastlanan modellerden örneklerle, yaklaşan noellerine atıfta bulunarak renkli sofralardan sımsıcacık görseller...
Seramik, ama daha doğru adı ile keramik, su ile hamur haline getirilen bir çeşit topraktan yapılan, fırında pişirilmek suretiyle sertleştirilen çanak, çömlek gibi eşyaya ve bunları yapmak sanatına verilen ad. Seramik işlerinin esasını, yapımları sonsuz derecede çok değişik olan killer meydana getirir. Çeşitli seramik işleri için killerin belirli cinsleri uygulanmaktadır. Killerden meydana getirilen hamur, ya tornada çevirmek suretiyle ya da kalıplara dökmek suretiyle istenen şekli alır. Böylece hazırlanmış şekiller kurutulduktan sonra fırınlarda pişirilir. Yapılan işin cinsine göre üzerine kaplanacak sır ya da cila ile kaplandıktan sonra yeniden pişirilir.
Seramiklerin üzerine istenen şekil ve nakışları yapmak mümkündür. Bunun için ya ilk pişirmeden sonra, ya da sır ve cila işleminden sonra, işlenmesi istenen süs ve nakışlar işlenir.










Hiç yorum yok:

Yorum Gönder