1 Kasım 2010 Pazartesi

FLORANSA-İTALYA

Floransa, konumu itibarı ile tarih zamanlarında kendisini ele geçirmek için harekete geçen pek çok iktidarla baş etmek zorunda kalmış bir İtalyan şehridir. Medici Ailesi tarafından 15.yy da yönetilmiş ve bugün dahi büyük hayranlıkla seyredilen en güzel eserler, yine Medici Ailesi sayesinde oluşturulmuştur.

FLORANSA...
FLORANSA SOKAK SANATÇILARI

FOUR SEASONS OTEL-FLORANSA

PALAZZO MEDICI

Medici Ailesi güçlü bir aile idi. Güçleri hem otoritelerinden hem de sınırsız maddi güçlerinden kaynaklanıyordu. Palazzo Medici, onlar tarafından inşa olundu. Torun Lorenzo, şehri bir açık hava galerisine dönüştürmeye başladı. Bu amaçla Michelangelo, Leonardo Da inci, Boticelli gibi sanat adamları ile çalıştı.

Muhteşem Davut heykelinin oluşturulması da bu döneme rastlamaktadır.

Kentin en önemli meydanı, Piazza della Signoria’dır. Belediye Sarayının hemen yanında Neptün havuzu vardır. Takip eden yolun başında ise açık hava müzesi bulunmaktadır. Meşhur “Sabineli Kadınların kaçırılışı” heykeli de burada yer almaktadır.

Kentte görülmesi gereken bir diğer önemli eser, Duomo Kilisesi’dir. Mimari açıdan son derece etkileyici olduğu muhakkaktır.

Arno Nehrinin böldüğü Floransa, üzerinde pek çok köprü taşır ancak bunlardan en önemlisi Ponte Vecchio’dur. Anılan Medici Ailesinin halka karışmak istememesinden veya suikast korkusundan dolayı tasarlanmış bu geçit-köprü aynı zamanda Medici Ailesinin eline kadar uzanan başka bir gizli geçitle devam etmektedir.

Bugün Floransa hem tarih hem alışveriş, hem de yeme-içme açısından gerçekten özel mekanlara sahip bir şehir olarak dünyanın her yerinden turist çekmeye devam etmektedir.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder