4 Kasım 2011 Cuma

GOLDEN ELMALI PASTA


2 yumurta ve 2 fincan şeker çırpılır. 2 fincan un eklenir. 1
paket vanilya ve yarım paket kabartma tozu ile karıştırılır. 1 yemek
kaşığı süt veya sıvı yağ da yumuşak olması için eklenerek kelepçeli kalıpta 150
derecede pişirilir.Diğer tarafta muhallebi hazırlanır.
Muhallebi : 1 yumurta, 2 kaşık un, 4 kaşık şeker, yarım litre
süt,bir paket vanilya pişirilir ve soğutulur. Pişmiş olan hamurun üzerine yayılır.

5 golden elma rendelenir. 1 limon kabuğu rendesi ve suyu
eklenir. 6-7 kaşık şeker eklenerek hızlı ateşte ezmeden karıştırılarak suyu
çektirilir.muhallebinin üzerine yayılır ve bol Hindistan cevizi serpilir.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder