12 Kasım 2011 Cumartesi

TARÇIN ÇAYI



Derin bir kaba 2-3 çubuk tarçın koyup üzerine 2-3 su bardağı su ve arzuya göre ayarlanacak şekeri ilave edip ocağa alın. Kaynamaya başlayınca altını kısıp 20-25 dk kadar kaynatmaya devam edin. Bu süre sonunda yoğun bir rengi ve tadı olacaktır. Altını kapatıp soğuttuktan sonra cam bir kavanozda buzdolabında saklayabilirsiniz. Ayrıca kaynamanın sonlarına doğru karanfil atılarak değişik bir tat elde edilebilir. Sonra bu demden içeceğiniz bardağın yarısına veya 1/3 ne koyup (eğer dem soğuksa kullanacağınız miktarı cezvede ısıtın) üzerini kaynar su ile tamamlayarak içebilirsiniz. İçerisine şeker yerine bal da eklenebilir.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder