2 Kasım 2010 Salı

ATOM ÇAYI




İzmir Kemeraltı dendiği zaman uçsuz bucaksız bir renk cümbüşü aklınıza gelmeli...
her telden her dilden denecek kadar zengin, orjinal bir çok detay ile dopdolu...
Meşhur dibek kahvecileri, sakız kahvesi, boncukçular, kumaşçılar, şekerciler, salaş ama gurme lokantalar, turşucular, meyvenin ve sebzenin en taze halleri, otantik tülbent kumaşlar....

Bu aslında bambaşka bir başlık konusu olacak ve bir gün izlenimlerimi daha detaylı paylaşacağım. Ama öncelikle geçenlerde yaz gribine yakalandığımda karşılaştığım bir bitki karışımını anlatmalıyım:

Kemeraltı aktarlarında satılan şu reçeteyi lütfen not alın, hem lezzeti, hem de beni bomba gibi ayağa kaldırması sebebi ile şiddetle tavsiye ediyorum:

-Havlucan
-Zencefil
-Çubuk tarçın
-Meyan
-Kuşburnu
-Hibiskus
-Ihlamur
-Hatmi çiçeği
-Ebegümeci
Tercihen porselen demlik ile ve normal türk çayı demler usulde demleyin.
Alışkanlık yaratacaktır.

1 yorum:

  1. Tavsiyeniz üzerine atom çayını denedim. Gerçekten anlattığınız kadar lezzetli. Teşekkürler...

    YanıtlaSil