27 Ocak 2010 Çarşamba

BALIK ALİ GALİP-THAİ USULÜ


Palamut balığı alınır. Eğer arzu edilir ise benzer beyaz etli ve orta büyüklükte balık ile de yapmak mümkündür.Balığın sırtından başlayarak, fileto yapmak için ikiye kesilir.Kılçıksız olarak hazırlanır.Kalan iki tarafın da ince fileto bıçağı ile kılçıkları tamamen temizlenir.Geriye tamamen temiz balık eti kalır.Bu kalan parça, kucuk kupler halinde kesilir. Tuz ve un karışımına bulanır ve wog tavanın ıcınde cok az cıcek yagı konarak hafıf kahvelesene kadar kızartılır.Sonra cıkartılır. Kenara alınır. Aynı wogun içersine bu kez julyen kesılmıs havuc, bıber, mantar, baby corn, tane karabıber ve ınce kesılmıs sogan parcaları atılır az da tuz koyup cok oldurmeden kızartılır. Sonra balık parcaları ıcıne atılıp beş dakıka kadar tekrar sotelendikten sonra servis tabağına alınır.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder