3 Ocak 2010 Pazar

ÇİN USULÜ TAVUK


Bir wog içersine önce az ayçiçeği yağı konur ve kuru ve taze soğanlar ile 2 diş sarımsak büyük parçalar halinde atılarak az süre ile çevrilir.Çin yemeklerinde usul,her şeyin diri kalması esasına dayandığı için burada sırası ile malzemeleri soteleyen kişinin göz kararı çok önemlidir.

Akabinde kırmızı biber şeritleri,yeşil biber şeritleri,soya filizi,tavuk (veya tercihan balık) parçaları,kimyon,toz beyaz karabiber,soya filizi,soya sosu,bir kepçe su ve 1.5 çorba kaşığı sulandırılmış nişasta eklenir.Bu işlemler esnasında devamlı suretle soteleme yapılmalıdır.

Pilav ile sunulması lezzeti tamamlayacaktır.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder