12 Ocak 2010 Salı

TAVUK ÇORBASI


Tavuk haşlanır, (bütün halinde veya parça olabilir).Haşlama suyu ılınmaya bırakılır.Bir kapta bir kase yoğurt ,2 yumurta sarısı,2.5 kaşık un karıştırılır ve yavaş yavaş tavuk suyuna eklenir.Kısık ateşte iyice kıvam alana dek pişirilir.Bu arada tiftiklenmiş tavuk etleri de eklenir.(Etler ilk başta eklenmez zira pişmekten erir.Göz kararı ayarlamak gereklidir)
Bu tip çorbalar “aslanbaş” çorba kasesi içesinde servis edilince görüntüsü oldukça güzel olmaktadır. Ayrıca fırından alacağınız ekmek hamurunu tezgahta un serperek 5 mm kalınlığında açın ve yuvarlak formda keserek, aslanbaş kasenin ağzını kapatın.yumurta sarısı ve çörek otu ile tamamlayıp fırına sürün.Fırından çıkan çorba kaseleri mükemmel görünecektir.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder