10 Ocak 2010 Pazar

CROQUE MONSİEUR


Bu sandviç, Fransız bistrosunun ilk sırasındadır.Birbiri için yaratılmış jambon ve gravyer peynirini buluşturur.

Beşamel sos yapılır.(süt, tereyağ ile kavrulmuş un, tuz ve karabiber)Pişince içersine rendelenmiş gravyer ve parmesan peynirleri ilave edilir.Bir kenara alınır.

Fırın 200 dereceye ısıtılır.Tost ekmeklerinin kenarları çıkarılır.yağlı pişirme kağıdı üzerine dizilir ve 5 dakika pişirilir.Ters çevrilip 2 dakika daha tutulur.Kızaran ekmeklerin üzerine Dijon hardalı sürülür ve dilimli ve önceden tavada çevrilmiş jambonlar yerleştirilir.Kalan gravyer peyniri de eklenir ve her birini üzerine diğer ekmek dilimi kapatılır.Peynir sosu ekmeklerin üzerine yayılır ve son parça gravyer peyniri de serpilerek 5 dakika fırına sürülür.Bu kez ızgara bölümünde 5 dakika tutulur.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder