30 Ocak 2010 Cumartesi

SPAGHETTİ CARBONARA


Spagetti makarna bol suda haşlanır, tercihen al-dante (hafif diri) bırakılır. Kevgire alındığı zaman üzerine sadece bir su bardağı kadar su gezdirilir, daha fazla su ile işlem yapılmamalıdır. Bu şekilde makarna kenara alınır.Bir kibrit kutusu kadar tereyağ üzerinde eritilir.
Öte yanda bir wogun içine bir kutu çiğ krema konur. Kare şekilde dilimlenmiş jambon eklenir.Arzuya göre kaşar peyniri rendelenir ve kremanın koyulaşmaya başlaması ile birlikte makarna ile buluşturulur.
Servis tabağına alındıktan sonra bol parmesan peyniri rendelenir.
Ayrıca küçük parçalara bölünmüş kurutulmuş domatesler de dekor olarak kullanılabilir.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder