27 Şubat 2011 Pazar

MİNİ BOHÇA BÖREKLER...

Bu minik bohçalar, açık büfe davetlerde çok lezzetli ve şık bir ara sıcak olarak sunulabilir.
Hazır yufkayı dikkatlice çalışma tezgahına serin. Kaç yufka tüketeceğiniz, elde etmek istediğiniz adede göre değişecektir. Bir yufkadan aşağı yukarı 4-5 adet bohça çıkacağını hesap edin. Çapı 20 cm olan bir tabakğı ölçü olarak kullanarak etrafından bıçakla daireler kesin. Kenara alın. Arta kalan yufka parçalarından dairelerin orta kısmına ikinci bir kat olarak döşeyerek paylaştırın ki ıslatma işlemini yapınca ince gelen tek kat yufkadan iç malzeme dışarı akmasın...
Bir daireyi alın. Sıvı yağ ve su karışımını yufkanın ve ortaya koyduğunuz yufka parçalarının her tarafına sürün. Dairenin ortasına ufalanmış beyaz peynir ve ince bir dilim pastırma yerleştirin. Ağzını bohça gibi büzerek taze soğanın yeşil sapı ile bağlayın. Burada kullanacağınız taze sap tamamen çiğ olursa kırılır. Önceden kaynayan suya atarak hafif haşlanmasını sağlayacağınız yeşil saplar daha kolay bağlamaya müsaade edecektir.
Üzerine yumurta sarısı sürün ve 200 derecede üzerleri kızaran dek fırına sürün.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder