27 Şubat 2011 Pazar

ZEYTİNİN EN KEYİFLİ HALİ...

Aralarında kahverengi renkliler olmayan, diri bir kilo siyah zeytin alın. İki gece mutfakta doğal ortamda suda bırakın ve hatırınıza geldikçe suyunu değiştirin. Daha sonra iyice yıkayıp, üzerine ılıtılmış (ama kaynar olmayan) su ekleyerek suyun soğumasını bekleyin ve dikkatlice süzün. Temiz kavanozunuza doldurduğunuz zeytinlerin üzerine iki ölçü bitkisel yağ ve bir ölçü zeytinyağı, 5-6 diş ortadan ikiye bölünmüş sarımsak, bir çorba kaşığı sirke ve bir tutam kekik atın. Ağzını sıkıca kapatın ve on günden önce açmayın. Sofranızda vazgeçemeyeceğiniz bir lezzet elde edeceksiniz...

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder