23 Ocak 2010 Cumartesi

BEBEK PASTASI


4 yumurta + 1.5 su bardağı şeker iyice çırpılır.1.5 su bardağı süt + 1 su bardağı sıvı yağ + 1 paket vanilya eklenir.4-5 çorba kaşığı kakao elenir (Aktarlarda açık olarak satılan yoğun kakaolar daha iyi sonuç veriyor).Bu karışımdan bir su bardağı ölçülerek kenara ayrı konur.(Daha sonra üzerine sos olarak dökmek üzere).

Kalan karışımın içersine 1.5 su bardağu un ve 1 paket kabartma tozu elenir ve tahta kaşıkla karıştırılır.Önceden ısıtılmış 180 dereceye atılır ve çıkar çıkmaz sıcakken üzerine önceden ayrılmış olan sos dökülür.


En son olarak etrafına, 200 gram bitter çikolata ile bir kutu çiğ krema benmari usulü eritilerek krema halinde sürülür.

2 yorum:

  1. sos olarak kullanılmak üzere hazırlanan karışımdan ne kadarı ayrılacak? birde pişmiş kekin üzerine çiğ yumurta istemeyenler için, ben buna benzer bir tarifte yumurtaları sosa değil de sonraki karışım esnasında ekliyorum.

    YanıtlaSil
  2. Bu yanlış için özür,atlamışım.Metni düzelttim.Bir su bardağı kenara ayrılıyor.
    Çiğ yumurta açıkçası hiç aklıma rahatsız edici gelmemişti.Lezzette de kendini hissettirmiyor.Ama senin dediğin gibi de olabilir.Rahatsız olanlar için iyi bir alternatif...

    YanıtlaSil