9 Ocak 2011 Pazar

ACIBADEMLİ ÇİLEKLİ TART


Tart hamurunun oluşturulması: 500 gram un, 300 gram yumuşak margarin, 1 adet yumurtanın beyazı, 150 gram pudra şekeri ve 1 paket vanilya yoğurulur ve 20 dakika dinlendirilir.

Öte yandan 110 gram çekilerek toz haline getirilmiş badem (kabuksuz olmak kaydı ile), 110 gram toz şeker ve 90 grama tekabul eden yumurta akı hafif ateşte şeker eriyinceye dek ateşte karıştırılarak pişirilir. Pişince soğuması için bir kenara alınır.

Ben mutfakta muhakkak basit bir tartı mekanizmasını her zaman elimin altında tutuyorum. Bu ve benzeri gibi pek rastlanmamış tarifler, aslında sadece bardak-kaşık ölçüsü yok diye bir çırpıda vazgeçilmeyecek kadar orjinal reçeteler. O nedenle mutfak tartısı bulundurmanızı ve bu tarifi de denemenizi öneririm.

Tart hamuru yarım santim kalınlığında açılır ve bir su bardağının ağzı ile yuvarlaklar kesilir. Acıbademli hamur bir sıkma torbasına doldurularak tart hamurunun üzerine ortası boş kalacak daire şeklinde sıkılır. Sıkma torbasını bazen idare etmek zor olabilir.O sebeple kaşıkla koyarak çatalla çizgi izi yapabilirsiniz.Buradaki çizgi izi, muhakkak tartın görselliği içindir.

Önceden ısıtılmış 170 derecedeki fırında pişirin.

Kurabiyeler soğuduktan sonra üzerine sıkma torbası ile krem şanti sıkın ve taze çilek veya frambuaz ile süsleme yapın.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder