3 Ocak 2011 Pazartesi

IZGARA HELLİM PEYNİRLİ SALATA


Önce iki adet pita ekmeğini 220 derecede ısıtılmış fırında kızartın ve kare parçalara bölün.

Diğer bir kapta bir diş dövülmüş sarımsak, takriben bir yemek kaşığı limonun suyu ve iki yemek kaşığı zeytinyağını karıştırın. İçine bir adet küp küp kesilmiş salatalık ekleyin. İki adet doğranmış taze soğan, bir adet küp kesilmiş dolmalık biber, roka, marmaris marulu, maydanoz, nane, kekik ve cherry domates ekleyerek iyice karıştırın. Arzu edilirse sumak ta çok yakışır.

Bir ızgara tavasında hellim peynirlerini her iki tarafını da kızartmak sureti ile hazırlayın. Salataya pita ekmeklerini ilave edin ve üzerine hellim peynirlerini dizin. Çok az zeytinyağı gezdirilerek aroma verilebilir. Salamura zeytin ile de süslenebilir...

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder