9 Ocak 2011 Pazar

PATLICANLI KİŞ, CHERRY DOMATES SOSLU


75 gram tereyağı, 1 su bardağı ve ayrıca dörtte bir su bardağı un, 1 çay kaşığı pulbiber, yarım su bardağı rendelenmiş kaşar, 1 yumurtanın sarısı, 2 çorba kaşığı soğuk su, tuz ve karabiber yoğurularak tart hamuru hazırlanır. Sert bir hamur olacak, telaşlanmayın. Strech filme sarın ce buzdolabında yarım saat dinlenmeye bırakın.

Takriben 25 cm'lik bir tart kalıbının içine tart hamurunu döşeyin ve 180 dereceye ısıttığınız fırına koyun. 15 dakika pişsin.Bu esnada iç harcını hazırlayın.

İç harç için: 2 su bardağı közlenerek daha önce hazırlanmış olan patlıcanı, 2 diş ezilmiş sarımsağı, 1 çorba kaşığı kuru kekiği, 3 yumurtayı, tuz ve karabiberi ve ayrıca 1 su bardağı beyaz peyniri bşenderdan geçirin.Karışımı tart hamurunun içine yayın ve 25 dakika daha pişirmek için tekrardan fırına koyun.

Pişmesini takiben cherry sosu üzerine dökerek servise hazırlayın.

Cherry sos: Yarım kilo cherry domates, 3 diş ezilmiş sarımsak, 1 çorba kaşığı kuru kekik, 4 çorba kaşığı zeytinyağı, tuz ve karabiber. Yapışmaz bir tavada çok kısık ateşte 45 dakika ve ara ara sallayarak pişirin.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder